Sodobne metode estetske medicine

Dan začnemo s skrbjo za lepši videz. Tako ženske kot tudi moški. Popolnoma naravno je, da nas zaskrbijo prve gubice, da nam ni vseeno ali je naša polt lepa in zdrava, ali utrujena in brez sijaja.
Na srečo je danes na voljo mnogo posegov in storitev za ohranjanje lepega, zdravega in mladostnega videza našega telesa. Po skoraj vseh ambulantnih posegih se lahko vrnete na delovno mesto takoj, čas za rehabilitacijo ni potreben.

Pokličete nas lahko vsak dan med 9. in 18. uro na številki 01/52-02-118 ali 031/574-912.

Z veseljem vam bomo poskušali odgovoriti na vsa vaša vprašanja.
   
             
             
      Pomlajevanje z Botulin toxinom (botox, dysport)
Polnila in filerji
Mezoterapija
Lasersko pomlajevanje
Kemični pilingi
Korekcija vek ali blefaroplastika
Lipoliza


POMLAJEVANJE Z BOTULIN TOXINOM (BOTOX, DYSPORT)

Botulin toxin (bolj znan kot Botox) uporabljamo za izboljšanje izgleda t.i. mimičnih gub.

Botox injiciramo z zelo tanko iglico v predele na obrazu, kjer si želimo zgladiti srednje do močno izražene gube; najpogosteje v predele okoli oči, čela, brade itd. Poseg opravimo ambulantno, še isti dan se lahko vrnete k vsakodnevnim opravkom. Učinek botoxa se pojavi v nekaj dneh in je viden od 3 do 6 mesecev. Postopek lahko kombiniramo z ostalimi metodami pomlajevanja kot so: polnila, mezoterapija, kemični pilingi, lasersko pomlajevanje. Botox lahko prav tako uspešno uporabimo za zdravljenje prekomernega potenja oz. hiperhidroze, predvsem pod pazduhami, na dlaneh in podplatih.


POLNILA ALI FILERJI

Polnila oziroma filerji so snovi, ki jih uporabljamo tam, kjer želimo zapolniti pomanjkanje tkiva. Najpogosteje jih uporabljamo za gube od nosa proti ustnici (nasolabialna guba), ki jih je drugače s preprostimi metodami težko odstraniti. Lahko pa zapolnimo tudi druge vdolbine na koži, ki se pojavijo po poškodbah, aknah in za povečanje ustnic

Z napredkom medicine v zadnjih letih so se precej spremenila tudi polnila. Uporabljajo se telesu prijazna polnila, ki so izdelana iz hialuronske kisline, normalne sestavine dermisa – srednje plasti naše kože, ki se nahaja pod povrhnjico. Prednost polnil iz hialuronske kisline je, da praktično ne povzročajo stranskih učinkov in se nanje telo ne odzove z reakcijami, saj so to telesu lastne substance. Pri nas uporabljamo polnila najnovejše generacije izdelkov za povečanje volumna tkiva, izravnavo gubic in drugih nepravilnosti na koži. Izdelki, ki trenutno veljajo za najvarnejša hialuronska polnila na tržišču, ne vsebujejo dodanih sladkorjev ali drugih snovi, ki bi izzvale neželeno reakcijo. Poseg opravimo ambulantno v lokalni anesteziji, lahko pa tudi brez. Po posegu se pojavi rahla oteklina, ki izgine v nekaj urah, v redkih primerih v nekaj dneh. Učinek je viden od 6 do 8 mesecev, v nekaterih primerih tudi do 12 mesecev. Postopek lahko kombiniramo z ostalimi metodami pomlajevanja, kot so: botulin toxin, mezoterapija, kemični pilingi, lasersko pomlajevanje.


MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je postopek, s katerim vračamo izsušeni, poškodovani in postarani koži svež in mladosten sijaj.

Koži dodajamo hialuronsko kislino, ki je eden najpomembnejših dejavnikov vlažnosti v koži. Zniževanje ravni hialuronske kisline je posledica številnih vzrokov, najpomembnejši med njimi so naša leta, izpostavljanje soncu, kajenje, spremembe v nivoju hormonov. Z mezoterapijo ponovno navlažimo kožo, izboljšamo njen tonus in elastičnost ter učinkovito zgladimo gube. Postopek uporabljamo na obrazu, vratu, dekolteju in na rokah.Postopek moramo za trajnejši in boljši učinek ponoviti večkrat. Poseg opravimo ambulantno, traja približno 30 minut. Postopek lahko kombiniramo z ostalimi metodami pomlajevanja, kot so: botulin toxin, polnila, kemični pilingi, lasersko pomlajevanje.


LASERSKO POMLAJEVANJE

Koža je izpostavljena številnim spremembam, ki jo sčasoma poškodujejo. Pojavljati se začnejo vidne žilice, pigmentne nepravilnosti, povečane pore, gubice in gube. Naša koža se z različnimi varovalnimi mehanizmi vsakodnevno brani pred vplivi zunanjega sveta. Z ELOS™ tehnologijo lahko učinkovito, neboleče ter brez komplikacij učvrstite vašo kožo. S segrevanjem tkiva povzročimo krčenje kolagenskih vlaken ter spodbudimo nastajanje elastina ter novih, bolj funkcionalnih kolagenskih vlaken. Z učvrstitvijo kože se sčasoma zmanjšajo tudi gube ter izboljša elastičnost. Za dober učinek je potrebnih povprečno 5 tretmajev, ki se izvajajo na 2-4 tedne. Tretmaje se izvaja predvsem na področjih, kjer koža z leti postane usahla. Na obrazu so taka področja pod očmi, v okolici obrvi, na vratu, v okolici nosu in ust. Izvaja se jih lahko tudi drugod na telesu, največkrat na trebuhu in rokah. Vaši koži bo povrnjena mladost. S postopkom odstranimo majhne gubice, globoke gube pa se vidno zmanjšajo. Po tretmaju postane koža gladka in prožna. Po končanem tretmaju ima rožnat, svež in bolj čvrst izgled. Število tretmajev je odvisno od stanja in teksture kože. Običajno se želeni rezultati pokažejo po 3 do 5 tretmajih. ELOS™ tehnologija omogoča glajenje gubic in gub na obrazu, vratu in dekolteju.